20.000 minuutjes pauze

16 05 2011

Ik denk niet het de afgelopen 15 jaar is voorgekomen: een filmloze periode. Terwijl men in Cannes het ene meesterwerk na het andere op het witte doek tovert, ben ik aan mijn 14e filmloze dag toe.

Dat is absoluut geen bewuste zet, integendeel: ik snak naar een film, al was het maar een prul. Iets met Cuba Gooding, Jr, Kathleen Turner of Lindsay Lohan. Iets van Jan Verheyen desnoods. Ik popel zelfs om pakweg een gortdroge documentaire te bekijken. Maar het komt er dus niet van. Hoe zal ik mijn jaarquotum halen? Momenteel staat de teller trouwens op 53.

Ja, ik heb het druk, zoals doorgaans, maar dat heeft me nooit verhinderd de cinema in te duiken of me voor de breedbeeld te installeren. Ik steek  zoals gewoonlijk werk in school, ontmoet ouders, ga naar vergaderingen, info-avonden en bijeenkomsten en volg een opleiding. Ik ben net terug van een weekendje Ardennen, ben naar een theaterstuk geweest, heb een interessante beurs bezocht,  zat op café of op terras, ging struisvogel eten en vierde verjaardagen. Ik dacht aan moederdag en eenzame bejaarden. Ik zat zelfs regelmatig een avondje thuis!

Hoe komt het dan dat ik nu al twee weken niet aan het bekijken van een film toegekomen ben? Omdat het misschien nét iets drukker is dan anders en omdat het mooi weer was, dat zeker. Omdat ik er seizoen 2 van True Blood en Breaking Bad doorgejaagd heb, wat toch ook wat uren in beslag nam. Omdat ik de ene na de andere roman verslond.

En omdat mijn video kapot is! Ik was nog een fervente ‘opnemer’ en bekeek erg vaak films die op televisie geweest waren. Ik wil die hersteld zien natuurlijk, want digitale televisie en andere bevorderaars van uitgesteld kijkgedrag. zeggen me absoluut niets.

En wie weet moet ik het verder gaan zoeken: de laatste film die ik zag was Norwegian Wood. De nietszeggendheid van deze eentonige, dodelijk slaapverwekkende film was zo verpletterend dat ik er misschien wel onbewust een trauma aan overgehouden heb! Zal ik ooit nog een cinemazaal durven binnenstappen? Het zal wel moeten, want overmorgen probeer ik met mijn quizploeg de Kinepolis-filmquiz te winnen. Het naar verluidt bijzonder tamme Pirates of the Caribbean 4, na de quiz, zal misschien precies zijn wat ik nodig  heb. Overigens won mijn ploeg ook de twee vorige edities van deze quiz (al was dat enkel vorig jaar ook met mij er bij).

Ik neem me voor het vanavond alleszins nog eens te proberen, al ben ik erg verkouden en wil ik vooral slapen. Maar toch, die 54e moet er toch echt van komen. Nu!


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: