Vakantie-reflecties

7 07 2012

1 juli
Innerlijke bespiegelingen over de zachtheid van gras, in het bijzonder over het verschil tussen stadsgras en dorpsgras, bepalen de zorgeloosheid waarmee ik na een voldoening gevende barbecue verpoos op een gazon. Mét Vlaamse schlagers uit de jaren ’90. De pralines van Carrefour zijn verder van bedenkelijke kwaliteit (niét lekker!) en de vraag rijst of het spelen van een voldane blaaskaak enige moeite kost van Denzel Washington?

2 juli
Verwaarloosde klasplanten worden onder handen  genomen: van potsierlijk naar sierlijke pot. Later blijken de broers van BV’s niet altijd op de ander te lijken. Er is ook de kwestie van de stoffige stofzuiger: Hoe stofzuig je de door stof verstopte binnenkant van dit apparaat?  Moet ik me zorgen maken om de toekomst van Suri Cruise? Op tv naar een film blijven kijken die je ook op dvd hebt; overkomt u dat ook wel eens?

3 juli
Moet een dronken koppel per se een geschil uitvechten onder mijn slaapkamerraam om 5u ’s ochtends? Ik ken mijn kapper’s afkomst niet, maar hij vraagt steeds of ook de ‘venkbrauwen’ moeten bijgeknipt worden. Spaanse gevangenisfilms kan je blijkbaar niet beter of slechter noemen dan Amerikaanse. ’s Avonds zitten achttien Freinetwerkers aan één tafel: werd er ook niét over onderwijs gesproken?

4 juli
Onovertrefbaar: de geur van een warme onweersdag. Jammer voor DOK wel maar leve de dvd-speler. Ook als sneeuwwitje doet Kristen Stewart me alweer aan Jodie Foster denken. Een vintagewinkel hier in de buurt verkoopt oude schoolstoelen aan 25 euro per stuk. Het zijn precies dezelfde als die waar mijn leerlingen elke dag opzitten. Kan ik aldus mijn klaskas spijzen?

5 juli
De to do lijst krimpt in dezelfde mate als hij aangroeit. In de Colruyt de pijlen volgen: echt iets voor mij. Met een vier- en een zevenjarige naar de cinema: het voelt aanvankelijk als koorddansen met een duur, 28-delig porseleinen servies in je handen. Maar filmfans in wording moeten aangemoedigd worden!Als ik internetjargon machtig was kon ik de kenners onder u duidelijker vragen waarom een aantal websites waarop je bv muziek koopt, fotoboeken maakt of tickets  bestelt, bij mij niet geopend raken?

6 juli
In het nieuwe zwembad Rozenbroeken zijn de bankjes in de kleedcabines zo klein dat mijn tenen onder het hokje uitkomen als ik er op ga zitten. Wie heeft dit ontworpen? Ik ben het regenweer ook dankbaar: negen films op zeven dagen. Eci – waar ik dringend vanaf wil – stuurt me Aspe in plaats van Game of Thrones. Dat moet een grap zijn. Een ongelooflijk dikke vrouw bestelt in het frituur om 27 euro voedsel. Het lukt me dus niet altijd om niet meer te oordelen over mensen. Een mail van een collega die niet meer terugkomt – het woord ‘uitdaging’ valt opnieuw.

7 juli
Heeft Heembeek het meest pittoreske tramstation van Brussel? Mijn gruwel voor schaaldieren wordt overtroffen door de smakelijke ziltheid van mesheften. Een brunch de naam waardig. Op een filmquiz aardig scoren op de ronde ‘cleaning’ levert me van pas komende huishoudelijke attributen op. Is het pralinne of pranille? Permenant of permanent? Ik verneem meer over de hypothese dat Shakespeare ongeletterd was en zelf geen enkel van zijn stukken heeft geschreven. Bizar.

Films van de week: London River en Beyond.


Acties

Informatie

One response

10 07 2012
Madame Commentatore

Heerlijke zeevruchten helaas moeilijk te krijgen.

En bij een permanent denk je gewoon aan dameskappers die het permanent doen. Dat heb ik niet uitgevonden maar dat komt uit het vrolijke liedje van Robert Long dat nu hierdoor weer door mijn hoofd klinkt!
http://m.youtube.com/watch?v=dRVdGuJ_Kxg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: