Het mag niet Baeten

13 02 2013

Veerle Baetens op de rode loper in Berlijn: Een toonbeeld van elegantie, stijl en smaak. Verfijnd, glamoureus, chique. Een voorbeeldig vertegenwoordigster van modeland België.

Bij gebrek aan beeldmateriaal hier echter een kiekje van een zwakzinnige Roma-zigeunerin, die na een avondje tippelen, gulzig aan de crackpijp lurkend, op koopjesjacht ging bij het leger des heils.

veerle2

 veerle


Acties

Informatie

3 responses

15 02 2013
Chrisis

Ik zie dat staan in de krant, denk er het mijne van, denk even later toch: amai, echt mooi was dat niet maar soit en over naar de orde van de dag.
en dan vind ik het dus wel leuk dat iemand daar toch net iets scherper op reageert :-)

17 03 2013
Konijn op de plein

Ik moet wel gniffelen met je opmerking, maar langs de andere kant is het toch ook wel schitterend om te zien, hoe La Baetens zich – itt zoals zo veel andere lichtzinnige Vlaamse huppelkutten – niet verplicht voelt om, 24 op 7, de plastieken glamourfaçade hoog te houden. “haters gonna hate”

Voor veel vrouwen (laat staan onzekere tienermeisjes) en zeker voor actrices is het een zware last om (met schrik voor eigen carrière en inkomen) – en in een wereld van oppervlakkige Amerikaanse schoonheidsobsessie of paternalistische hoogmoed – nooit niet één keertje zonder het verplichte laagje verf gekiekt te worden. Fan of niet, bouwvakkersoutfit of kleuterkapsel: ze staat er: No nonsense. Ze lijkt oprecht te stralen en verdient daarom (eerder dan het stompzinnige oordeel vanuit de vlaamse grondstroom) al mijn complimenten.

17 03 2013
SveN

Een interessant perspectief. Ik betwijfel toch ten zeerste of dat dat de achterliggende gedachte was. Volgens mij dacht Baetens dat ze hier geweldig alternatief en hip was en was dit niet zozeer een statement tegen schoonheidsobsessies. Maar denk er gerust het uwe van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: